top of page

Co možná ještě nevíte - cesta ke krásné pleti

Sametově hladká pleť a mladistvý vzhled jsou touhy mnoha z nás. Péče o pleť je klíčovým krokem k dosažení těchto cílů. V tomto blogovém článku se podíváme na několik důležitých aspektů péče o pleť, jako je pravidelná výměna ručníků, používání hedvábných polštářů, čištění štětců a houbiček a nabídneme také několik dalších tipů, které vám pomohou dosáhnout krásné a zdravé pleti. Abychom však dosáhli dokonalé pleti, nesmíme zapomínat na dvě důležité součásti: kolagen a zdravou střevní mikroflóru.


1. Pravidelná výměna ručníků

Ručníky jsou nepostradatelným prvkem péče o pleť. Je však důležité si uvědomit, že ručníky mohou obsahovat bakterie a nečistoty. Proto je klíčové měnit ručníky pravidelně, alespoň jednou týdně. Měli byste mít také speciální ručník pouze na obličej, aby se minimalizovala možnost přenosu nečistot z těla na obličej. Ručník na obličej by měl být měkký a jemný, aby nepoškozoval citlivou pleť.


2. Spánek na hedvábném polštáři

Hedvábný polštář může být skvělým příspěvkem k vaší noční péči o pleť. Hedvábí je mimořádně hladké a má minimální tření na pokožce, což může snížit riziko vrásek a podráždění. Navíc absorbuje méně vlhkosti než bavlna, což pomáhá udržovat pleť hydratovanou. Spánek na hedvábném polštáři může také přispět ke snížení lámavosti vlasů.


3. Čištění štětců a houbiček Pokud používáte kosmetické štětce a houbičky, je nezbytné udržovat je v čistotě. Tyto nástroje mohou sebou nést bakterie a nečistoty, což může způsobit problémy s pletí. Doporučuje se pravidelně čistit štětce a houbičky a to ideálně jednou týdně. Postup je jednoduchý: namočte štětec nebo houbičku do teplé vody s jemným mýdlem, opatrně vypláchněte a nechte vyschnout.

4. Výhody užívání kolagenu pro pleť Kolagen je klíčovým proteinem, který tvoří strukturu naší pleti. S věkem však kolagen v pleti ubývá, což může vést k vzniku vrásek a ztrátě elasticity. Pravidelné užívání kolagenu ve formě potravinových doplňků nebo kolagenových krémů může pomoci obnovit a posílit kolagenové vlákna v pleti. To může znamenat viditelný rozdíl v hladkosti a pevnosti pleti a může snížit příznaky stárnutí.

5. Zdravá střevní mikroflóra a její vliv na pleť Zdravá střevní mikroflóra má významný vliv na celkové zdraví, včetně stavu pleti. Nepříznivé změny v trávicím traktu mohou způsobit záněty, které se projevují právě na pleti. Pro udržení zdravé střevní mikroflóry je důležité stravovat se vyváženě, konzumovat dostatek vlákniny a pravidelně užívat probiotika. Zdravá střevní mikroflóra může pomoci snížit záněty a zlepšit vzhled pleti.

6. Další tipy pro péči o pleť Kromě výše uvedených tipů a výhod kolagenu a zdravé střevní mikroflóry existuje několik dalších důležitých způsobů, jak pečovat o svoji pleť:

  • Hydratace: Udržujte pleť hydratovanou používáním vhodného krému na obličej a pitím dostatečného množství vody.

  • Ochrana proti slunci: Při vycházení ven se vždy chráníme před slunečními paprsky použitím ochranného faktoru. Sluneční záření může způsobit většinu poškození pleti, jako jsou vrásky a pigmentové skvrny.

  • Zdravá strava: Strava bohatá na ovoce, zeleninu a potraviny obsahující omega-3 mastné kyseliny pomáhá udržovat pleť zdravou.

  • Vyvarujte se stresu: Stres může negativně ovlivnit pleť. Pravidelný relaxační režim a dostatek spánku jsou klíčem k udržení stresu na uzdě.

  • Pravidelná péče: Nejlepší péče o pleť je pravidelná péče. Dodržování denní a noční rutiny s čištěním, tonizací a hydratací pomáhá udržet pleť v kondici.

Důkladná péče o pleť zahrnuje mnoho různých aspektů, od výběru správných produktů a nástrojů až po udržování čistoty a prevenci. S těmito tipy a výhodami kolagenu a zdravé střevní mikroflóry se můžete těšit na krásnou, zdravou a mladistvou pleť. Nenechte žádný kámen nepoložený na cestě ke kráse! Se všemi kroky a správným výběrem produktů vám ráda poradím v našem kosmetickém salonu, případně na online konzultaci.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page