top of page

Mikrojehličkování v kosmetickém salonu: Nová cesta ke kráse a zdraví pleti




V dnešní době stále více lidí hledá účinné a bezpečné metody, jak dosáhnout krásné a zdravé pleti. Jedním z inovativních postupů, které získávají na popularitě v kosmetických salonech po celém světě je mikrojehličkování. Tento procedurální způsob se rychle stává oblíbenou volbou pro ty, kteří touží po zlepšení vzhledu své pleti. V tomto článku se podíváme na podrobnosti o mikrojehličkování, jeho výhody a to, jak může transformovat vaši pleť.


Co je mikrojehličkování?

Mikrojehličkování, známé také jako microneedling (nanoneedling - bezjehličková terapie) nebo mezoterapie, je procedura, která využívá jemné jehličky k vytvoření mikroskopických dermálních děr v povrchové vrstvě pokožky. Tyto drobné perforace stimulují přirozenou regeneraci pleti a podporují produkci kolagenu a elastinu, což vede k celkovému zlepšení textury, elasticity a tónu pleti.


Výhody mikrojehličkování:

  1. Zlepšení textury pleti: Mikrojehličkování pomáhá vyrovnat nerovnosti povrchu pleti, jako jsou jizvy po akné nebo jemné linky a vrásky.

  2. Stimulace kolagenu: Procedura podporuje tvorbu nového kolagenu, což vede k mladšímu a pevnějšímu vzhledu pleti.

  3. Redukce hyperpigmentace: Mikrojehličkování může pomoci snížit přebytečnou pigmentaci a rovnoměrněji zbarvit pleť.

  4. Zlepšení pronikání produktů: Mikroskopické dírky v pokožce umožňují lepší pronikání účinných látek obsažených v kosmetických přípravcích, což zvyšuje jejich účinnost.

  5. Minimální doba zotavení: Většina lidí si po mikrojehličkování všimne mírného začervenání nebo otoku, které obvykle rychle odezní, a nemusí vůbec potřebovat žádnou dobu rekonvalescence.

Jak probíhá procedura?

Mikrojehličkování je prováděno kvalifikovaným kosmetickým terapeutem v kosmetickém salonu. Před zahájením procedury je pleť důkladně očištěna a proceduře předchází AHA peeling, případně chemický peeling. Poté terapeut přejíždí speciálním nástrojem s jemnými mikrojehličkami přes povrch pleti v určených oblastech.


Kdo by měl zvážit mikrojehličkování?

Mikrojehličkování je vhodné pro širokou škálu lidí s různými typy pleti a problémy. Pokud trpíte jizvami po akné, pigmentačními nerovnostmi, vráskami nebo máte mdlou pleť, mikrojehličkování by mohlo být pro vás skvělou volbou. Nicméně, jako u každé kosmetické procedury, je důležité se poradit s odborníkem a zvážit vaše individuální potřeby a možnosti a také množství opakování, mikrojehličkování má totiž nejlepší výsledky jako kúra (3 - 5 opakování v závislosti na stavu pleti a očekávaných výsledcích)


Závěrečné myšlenky

Mikrojehličkování je inovativní kosmetická procedura, která může dramaticky zlepšit vzhled a zdraví vaší pleti. Pokud jste zvědaví na tuto metodu a chcete vidět, co může udělat pro vás, měli byste se poradit s kvalifikovaným kosmetickým terapeutem a prozkoumat možnosti, které máte k dispozici. S mikrojehličkováním se můžete těšit na nový pocit sebevědomí a krásy, který vám může přinést.




15 zobrazení0 komentářů
bottom of page