top of page

Vypadávají vám vlasy?

Tohle téma je na pořadu dne dnes a denně! Ať je to vlivem stresu, za poslední dva roky už je ho opravdu až až, nebo vlivem nemoci (covidu, případně dalších onemocnění), stále se s tím setkávám. Ani ne tak u mužů, ty jsou s tím většinou tak nějak smíření a moc to neřeší, ale ženy, ty to řeší hodně. No není divu, vlasy bereme jako korunu naší krásy a nemůžeme se smířit s tím, že vlasy nadměrně vypadávají, někdy až tak, že se opravdu tvoří lysiny. No nebudeme si tady nic nalhávat, tady vám žádný zázračný šampon nepomůže, vše je způsobeno vlivem vnitřního prostředí v nás. Tady chybí vitamíny a minerály, které tělo spotřebovává ve větším množství, než je mu dodáváno.

Dnešní potraviny už nemají tolik vitamínů a minerálů – řekněme si proč. Ovoce se k nám dováží ze všech koutů světa, trhá se ještě nezralé, aby vůbec přežilo cestu. Naše těla bojují s nezdravým prostředím, konzervanty, stresem, kouříme, pijeme alkohol v nadměrném množství, možná cvičíme, což může vypadat na první pohled fajn, jako zdravý životní styl, ale …. zase více namáháme klouby, namáhané svaly produkují kyselinu mléčnou a tělo se překyseluje. Spoustu času trávíme u počítačů, místo toho, abychom šli na dlouhou procházku, kde zrelaxujeme organismus a vydechneme od stresu.

První, kde tělo může postrádat minerály a vitamíny jsou právě vlasy, a protože se nedostává výživa pro tuto část, vlasy začnou vypadávat….. „Ale já beru vitamíny a minerály, kupuju si je v lékárně!“ Ano? A jak moc přírodní tyto doplňky stravy jsou, kolik stojí? Pokud stojí několik desítek korun, pak to asi nebude nic přírodního. Jaký je tedy rozdíl mezi chemicky připravenými doplňky stravy a přírodními? Ty chemické vám mohou spíše ublížit, než pomoci. Tělo není schopno zpracovat chemicky připravené látky, tudíž se větší část z těla bez užitku vyloučí (jsou to tedy vyhozené peníze). Je tedy na snadě sáhnout po kvalitních přírodních produktech, které jsou ale také o poznání dražší, ale také učinnější, pokud jsou tyto produkty správně připraveny a nakombinovány. Nemůžete však čekat výsledky za týden. Ideální doba užívání je alespoň 1 -3 měsíce, aby si tělo doplnilo vše chybějící a začalo fungovat tak, jak má.

Důležitá je ale i péče o vlasy, tak, aby se vám zbytečně netvořilly např. plísně ve vlasech, ale o tom se tu rozepisovat nechci, o tom si můžete přečíst v mém e-booku o vlasech.

Takže, co doporučuji? Doplnit minerály a vitamíny a to na přírodní bázi. Je mnoho kvalitních produktů na trhu, které je potřeba správně nakombinovat. Já tu nyní zmíním jeden, na který jsem narazila v poslední době a který mě opravdu oslovil. Jedná se o Keratin, 100% přírodní produkt bez konzervantů v krásné fialové skleněné lahvi. A pokud máte pocit, že vlasy padají v důsledku stresu, zvážila bych i přidání dalších produktů právě na relaxaci, uklidnění a doplnění dalších látek potřebných pro správné fungování organismu.

A mám tu ještě na ukázku fotografie mojí zákaznice, které keratin (plus další produkty, které jsme použily na základě jejích potřeb) pomohly právě s vypadáváním vlasů.


Poděkování od zákaznice - recenze:


"Dobrý den,

Musím Vám poděkovat za trpělivost a vitamíny, které mi pomohly s vlasy. Trvalo to, ale naštěstí už je snad všechno v pořádku.

Musím se pochlubit fotkami 🤭

Ještě jednou děkuji moc S.I."

15 zobrazení0 komentářů
bottom of page