top of page

Zářivá pleť ve třech krocích: Jak dosáhnout krásy bez stresu


Péče o pleť je jedním z nejdůležitějších prvků našeho denního rituálu, a přesto se může zdát někdy přehlíženou. Zdravá a krásná pleť však může být dosažitelná pro každého a to bez stresu. Dnes se podíváme na tři klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout zářivé pleti. Kromě toho se dozvíme, jak správné ručníky a hedvábné polštáře mohou udělat zázraky pro vaši pleť.


Krok 1: Denní a večerní čištění


Prvním krokem k zářivé pleti je důkladné čištění. Denně se na naši pleť ukládají nečistoty, make-up a nadměrný maz. Doporučuje se čistit pleť ráno a večer. Použijte jemný čisticí prostředek, který je vhodný pro váš typ pleti, a voda by měla být mírně teplá, aby nepoškodila pokožku. Po vyčištění pleti použijte vždy tonikum, které navrací pleti přirozené pH.


Krok 2: Hydratace a prevence


Hydratace je klíčem k pružné, zdravé pleti. Po čištění pleť hydratujte vhodným krémem nebo olejem. Zvolte výrobek, který odpovídá vašemu typu pleti - mastná pleť potřebuje lehčí, nekomedogenní produkty, zatímco suchá pleť potřebuje bohatší krémy.


A co ručníky? Zde přichází užitečný tip: používejte ručníky pouze na obličej, které jsou určené výhradně pro tento účel. Ostatní ručníky na koupání mohou obsahovat hrubší vlákna, která by mohla podráždit citlivou pleť na obličeji.


Krok 3: Ochrana proti slunečnímu záření a noc na hedvábném polštáři


Sluneční záření může způsobit poškození pleti, včetně předčasného stárnutí a pigmentových skvrn. Proto je důležité používat ochranný faktor (SPF) každý den. A co má společného pleť s vaším spánkem? Odpovědí jsou hedvábné polštáře. Spát na hedvábném polštáři může pomoci redukovat vrásky (a také zabraňovat třepení vlasů), což může přispět k zdravé a hladké pleti.


Pokud se vám podaří začlenit tyto tři kroky do svého denního režimu, budete mít pevný základ pro krásnou a zdravou pleť. Nezapomeňte také na návštěvu kosmetičky, abyste získali profesionální rady a doporučení pro péči o svou jedinečnou pleť. Vaše pokožka vám za to poděkuje tím, že bude zářit krásou a zdravím.


Další kroky a dodržování určitých pravidel je nasnadě...


4. Správná strava a hydratace


Zdravá strava a dostatek hydratace mají vliv na vzhled pleti. Jezte vyváženou stravu bohatou na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a zdravé tuky. Pijte také dostatek vody, aby se udržela optimální hydratace pokožky. Vyvážené prostředí v našich střevech je také důležité pro krásný vzhled pleti a pokožky celkově.


5. Vyhněte se kouření a nadměrné konzumaci alkoholu


Kouření a nadměrná konzumace alkoholu mohou negativně ovlivnit vzhled pleti. Kouření může způsobit vysušení a předčasné stárnutí pokožky, zatímco alkohol může způsobit zvýšenou citlivost a rozšíření cév.


6. Stresová péče


Stres může mít negativní vliv na pleť, takže je důležité hledat způsoby, jak se s ním vypořádat. Meditace, jóga a cvičení jsou skvělými způsoby, jak snižovat stres a zlepšit kvalitu pleti.


7. Pravidelné návštěvy u kosmetičky


Návštěva kosmetičky by měla být součástí vašeho péči o pleť. Profesionál vám může poskytnout rady ohledně vašeho konkrétního typu pleti a doporučit vhodné produkty nebo postupy, které vám pomohou udržet pokožku v optimálním stavu. Hloubková očista pleti 1x měsíčně je důležitá nejen pro pleť, ale je také součástí psychohygieny a přijemná relaxace, např. při masáži pleti a dekoltu :-)


8. Péče o rty a oční okolí


Rty a oblast kolem očí jsou obzvláště citlivé na stárnutí. Používejte speciální produkty pro péči o tyto části obličeje, které jsou obohaceny o hydratační složky a antioxidanty.


Vzhledem k tomu, že každý má jiný typ pleti, je důležité najít péči a produkty, které jsou pro vás osobně vhodné. Pokožka může reagovat různě na různé výrobky, takže buďte trpěliví a experimentujte, dokud nenajdete optimální režim pro svou pleť. Péče o pleť by měla být součástí vašeho každodenního rituálu a pokud jí budete věnovat pozornost, budete mít dlouhodobě krásnou a zdravou pleť. Určitě se poraďte se svojí kosmetičkou, jaké produkty jsou pro vás nejvhodnější. Pokud chodíte pravidelně na kosmetiku, paní kosmetička vaši pleť zná a dokáže vás odborně navést na ty správné produkty.


Chceš se dozvědět více o péči o pleť, nebo si rovnou domluvit kosmetické ošetření? Pak můžeš zde, přes tento odkaz: https://jana-dvorakova3.reservio.com



čištění pleti, denní rutina
Péče o o pleť



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page