top of page

Frekvence mikrojehličkování a důvody, proč je nedoporučeno v letních měsících




Mikrojehličkování se stává stále populárnější metodou pro zlepšení vzhledu pleti, ale je důležité si uvědomit správnou frekvenci a vhodné období pro tuto proceduru. Zde se podíváme na to, jak často byste měli podstupovat mikrojehličkování a proč se nedoporučuje v letních měsících.


Frekvence Mikrojehličkování:

  1. Intervaly mezi procedurami: Obvyklá doporučená frekvence mikrojehličkování je každých 4 až 6 týdnů. Tento časový interval umožňuje pokožce dostatek času k regeneraci a obnově mezi jednotlivými sezeními.

  2. Individuální potřeby: Frekvence mikrojehličkování může být ovlivněna individuálními potřebami a cíli klienta, stejně jako stavem jejich pleti. Někteří lidé mohou potřebovat více procedur než jiní, aby dosáhli požadovaných výsledků.

  3. Zlepšení stavu pleti: Po několika sezeních mikrojehličkování můžete začít vidět výrazné zlepšení textury pleti, redukci jizev a vrásek a celkově zdravější vzhled.

Proč není mikrojehličkování vhodné v letních měsících?

I když je mikrojehličkování účinnou procedurou, není ideální provádět ji v letních měsících. Zde jsou důvody, proč:

  1. Sluneční expozice: Po mikrojehličkování je pokožka citlivější na sluneční záření. Slunce může způsobit podráždění a zvýšit riziko hyperpigmentace nebo jiných nežádoucích účinků.

  2. Potenciální podráždění: Letní teploty a sluneční záření mohou způsobit zvýšenou podrážděnost pokožky, což může být nepříjemné po mikrojehličkování, kdy je pokožka již citlivá.

  3. Péče o pokožku: V letních měsících je důležité chránit pokožku před slunečním zářením a používat ochranné prostředky, které mohou být kontraindikovány po mikrojehličkování.

  4. Potní žlázy: Procedura mikrojehličkování může dočasně zvýšit citlivost potních žláz, což může být nepříjemné v horkém a vlhkém letním počasí.

Vzhledem k těmto faktorům je nejlepší vyhnout se mikrojehličkování v letních měsících a raději si zvolit vhodnější období, jako je podzim nebo zima, kdy sluneční expozice není tak výrazná a pokožka má méně tendence být citlivá na teplotní změny. Nezapomeňte se vždy poradit se svým kosmetickým terapeutem ohledně správného času a frekvence mikrojehličkování v souladu s vašimi individuálními potřebami a životním stylem.



20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page